Читај ми

НОВИ СЕМАФОР СЕ ПУШТА У РЕДОВАН РАД НА БУЛЕВАРУ ОСЛОБОЂЕЊА

Новопостављени семафор на пешачком прелазу преко Булевара ослобођења, у зони раскрснице са Улицом Данила Киша (код Далтон зграде) биће пуштен у редован рад у среду, 10. јануара 2018. године у 10 часова, након што је од 29. децембра 2017. године био на жутом трептачу, што је уобичајена процедура како би корисници навикли. Новопостављени семафор радиће у детекторском режиму, што значи да ће пешаци притиском на тастер омогућити појаву зеленог светла.

Са аспекта безбедности у саобраћају, због велике густине саобраћаја и отежаног преласка пешака, овај пешачки прелаз представља изузетно опасно место на коме су се више пута дешавале саобраћајне незгоде и из тог разлога уведена је светлосна сигнализација.

Сем постављања семафорских уређаја, на предметној локацији извршени су и грађевински радови који подразумевају изградњу пешачких и бициклистичких прилаза пешачком прелазу, као и прелаза преко коловоза. Такође, за потребе олакшаног и безбедног кретања особа са инвалидитетом, изграђене су рампе и обележене тактилне стазе за слепа и слабовида лица, чиме су у потпуности задовољена правила и стандарди приступачности за све кориснике.

Упућујемо апел свим возачима да повећају опрезност и да додатно обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију на веома фреквентном Булевару ослобођења.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције

Нови Сад, 8. јануар 2018. године