Читај ми

НОВИ СЕМАФОР НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обавештава јавност да ће у петак, 18. фебруара 2022. године, пешачки семафор на Булевару Европе, у зони раскрснице са улицама Гери Кароља и Ђорђа Магарашевића, бити пуштен у режим редовног рада, након рада на жутом трептачу, што је уобичајена процедура да би се корисници навикли на новопостављену светлосну сигнализацију.

У циљу унапређења безбедности пешака приликом преласка једне од примарних градских саобраћајница, а да би се притом што мање реметили токови колског саобраћаја, овај семафор радиће у  детекторском режиму, односно притиском на тастер за најаву зеленог светла за пешаке. На семафорском стубу постављени су временски дисплеји, који одбројавају време трајања црвеног и зеленог светла, као и звучни уређаји за слепа и слабовида лица.

Сем увођења светлосне сигнализације, на предметном пешачком прелазу изграђени су пешачки и бициклистички прилази коловозу, као и прелаз преко разделног острва. Пешачке површине су нивелационо и постављањем тактилних плоча прилагођене потребама кретања слабовидих лица и особа са инвалидитетом. За реализацију ове инвестиције издвојено је 7.092.000,00 динара.

Упућујемо апел свим возачима да повећају опрезност и да додатно обрате пажњу на новопостављену светлосну сигнализацију на веома фреквентном Булевару Европе, уз напомену да ће ускоро бити пуштен у рад и семафор на новоформираном пешачком прелазу у близини улица Лазе Нанчића и Павлека Мишкина.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције

Нови Сад, 17. фебруар 2022. године