Читај ми

НОВИ САД СРЦЕМ У 2012. ГОДИНУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са директором Културног центра Новог Сада Ласлом Блашковићем, представио је програм прославе дочека 2012. године у Новом Саду на конференцији за новинаре у Градској кући.

- Оно што смо желели јесте да направимо новогодишњу атмосферу која неће трајати само 31. децембра, него ће Новосађанима празнично расположење ове године почети већ од 9. децембра и трајати неколико недеља. Манифестација „Нови Сад срцем“ је конципирана тако да ће се сваког дана одржавати различити програми на Тргу, и по први пут, налик на средњеевропске градове, а због великог броја штандова, велики шатор биће постављен у центру града. За традиционалну прославу дочека Нове године на Тргу слободе, од првобитно буџетом планираних 20 милиона динара, издвојено је 17 милиона, чиме је остварена знатна уштеда, а од тог износа један милион биће опредељен у хуманитарне сврхе. Такође, хуманитарни фонд ће се свакодневно пунити захваљујући разним манифестацијама које ће имати хуманитарни карактер – нагласио је градоначелник Павличић.

Тронедељна манифестација „Нови Сад срцем“ коштаће седам милиона динара, док централна прослава на Тргу 31. децембра кошта око 9 милиона динара. За извођаче је од те суме издвојено 4,5 милиона динара, што подразумева бруто трошкове са порезима на ауторска права и трошковe ПДВ-а, а исти износ планиран је за остале потребе организације, који укључују садржаје као што су бина, озвучење, осигурање, ватромет, електрични прикључци и дозволе, ватрогасну службу и обезбеђење.

Директор Културног центра Новог Сада Ласло Блашковић рекао је да ће на главној бини за дочек Нове године на Тргу слободе наступити Звонко Богдан, Бајага и инструктори, Ана Перишић и „Perpetuum mobile“, као и DJ Fanatik. Он је додао да ће новогодишњи програм имати карневалски карактер и да ће већ од петка градом кренути карневалска поворка сачињена од свих извођача, жонглера, костимираних ликова из позоришних представа, перкусиониста, бацача ватре, мађионичара и других. У оквиру манифестација за децу, биће организоване радионице које ће се одвијати у Културном центру, као што су школа мјузикла, жонглирање, израда карневалских лутки, честитки и украса, а најмалађи суграђани ће моћи да виде и чују бројне представе за децу, наступе дечјих хорова и слично.

Нови Сад, 7. децембар 2011. године
 

Преузмите novi_sad_srcem.doc (application/msword 335 KB)