Читај ми

НОВИ САД ПРЕДСТАВЉА СРБИЈУ НА ПРВОМ СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ ГРАДОВА У ШАХУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примили су чланове репрезентације Србије која ће учествовати на  Светском првенству градова у шаху које ће бити одржано у Ал Аину (Уједињени Арапски Емирати) од 21. децембра. Србију ће представљати град Нови Сад, чије ће боје бранити олимпијска репрезентација Србије: Иван Иванишевић, Роберт Маркуш, Миодраг Перуновић, Никола Седлак и Душан Поповић. Пријему су такође присуствовали селектор Бошко Абрамовић као и потпредседник Шаховског савеза Србије и председник Зоне ФИДЕ 1.5. Мирослав Копања.

- Поносни смо што ће Србију на светском такмичењу градова представљати управо Град Нови Сад. То није случајно, Нови Сад има богату шаховску традицију, најстарији шаховски клуб у Србији и на Балкану и сјајне велемајсторе који су оставили трага у земљи и у свету. Због тога ће Град Нови Сад наставити да подржава овај спорт и његову популаризацију – нагласио је градоначелник Милош Вучевић, пожелео много успеха нашим шахистима на предстојећем такмичењу и позвао привредне субјекте да финансијски помогну репрезентацију како би обезбедили средства за одлазак на ово важно првенство.

- Захваљујем се градоначелнику Вучевићу, ресорном члану Градског већа, Регионалној привредној комори и осталим привредним субјектима који су помогли и који ће помоћи одлазак на први светски куп градова. Нови Сад ће ући у анале као град који је представљао Србију на првом светском купу у шаху- нагласио је Мирослав Копања. Према његовим речима на последњој олимпијади у Истанбулу наша репрезентација освојила је 14 место, од 155 екипа које су учествовале, што им је и омогућило одлазак на Светско првенство градова у Ал Аину.

Нови Сад, 14. децембар 2012. године