Читај ми

НОВИ САД ДОМАЋИН СПОРТСКИМ РИБОЛОВЦИМА

Помоћник градоначелника Александар Петровић присуствовао је отварању 40. Светског клупског првенствa у риболову у дисциплини пловак које се одржава у Новом Саду на каналу ДТД и траје до 17. октобра 2021. године. Такмичење организује Савез спортских риболоваца Србије уз подршку Министарства за спорт и омладину Србије и Градске управе за спорт и омладину.

-Град Нови Сад је поносан што је домаћин овом значајном спортском такмичењу и још једном потврђује да је био и остао град спорта. Наш град ће угостити велики број такмичара који долазе из 23 земље што ће свакако повољно утицати и на туризам, јер ће за време одржавања
првенства бити реализовано неколико стотина ноћења. Ова манифестација ће такође допринети промоцији спорта и додавању Новог Сада и наше земље на мапу изванредне риболовачко-туристичке понуде. Честитам организаторима, а свим учесницима желим спортску срећу - рекао је Александар Петровић.

Како су подсетили организатори такмичења, Град Нови Сад се показао као добар домаћин Европском првенству у дисциплини пловак 2013, Светском првенству у дисциплини Фидер 2016. и Светском првенству у дисциплини пловак за нације 2019.

На овогодишњем такмичењу учествују екипе из 23 земље и то из Аустрије, Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Чешке, Француске, Немачке, Мађарске, Италије, Литваније, Северне Македоније, Пољске, Португала, Румуније, Сан Марина, Србијe, Словачке, Словеније, Шпаније, Шведске, Швајцарске и Украјине.

Нови Сад, 14. октобар 2021. године