Читај ми

НОВИ АПАРАТИ НА ОДЕЉЕЊУ ОФТАЛМОЛОГИЈЕ ДОМА ЗДРАВЉА

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват посетио је Одељење офталмологије Дома здравља ''Нови Сад'' на Лиману IV које је добило нове апарате. Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, по јавном конкурсу за суфинансирање и финансирање пројекта за унапређење квалитета пружања здравствених услуга, Дому здравља ''Нови Сад'' је доделила средства у висини од 1 200 000 динара за набавку аутоматизованог кераторефрактометра, а исто толико средстава је издвојено из буџета Града Новог Сада за набавку бесконтактног тонометра.

-Град Нови Сад је за потребе офталмолошког одељења Дома здравља на Лиману издвојио средства из буџета за набавку савремених апарата. Тиме су омогућени бољи услови за преглед пацијената, квалитетније мерење, брзо и прецизно добијање резултата и тачно постављање дијагнозе без додатних долазака. Град ће и даље наставити да подржава овакве и сличне пројекте који имају за циљ унапређење услуга здравствене заштите- рекао је проф. др Золтан Хорват.

Директор Дома здравља “Нови Сад” прим. др Веселин Бојат је рекао да „Дом здравља“ ове године слави велики јубилеј, а то је 50 година постојања.

-Дом здравља „Нови Сад“ је лидер у области примарне здравствене заштите, а о томе сведочи низ акција и нових метода које смо увели у редовну праксу у оквиру примарне здравствене заштите. Прошле године отворена је сензорна соба за децу ометену у развоју, а данас смо новим апаратима унапредили рад офталмолошког одељења- закључио је је прим. др Веселин Бојат.

Нови Сад, 9. март 2016. године