Читај ми

НОВИ САД ОБЕЛЕЖАВА СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

Четвртак, 7. април 2011. године
14.00 часова
Сала већа, Градска кућа

Поводом Светског дана здравља, у четвртак, 7. априла, члан Градског већа за здравство проф. др Александр Кираљ, проф. др Весна Милошевић и проф. др Марија Кулаузов представнице Института за јавно здравље Војводине одржаће конференцију за новинаре о теми Проблем резистенције бактерија на антимикробне лекове.

Четвртак, 7. април 2011. године
13.15 часова
Плато испред Градске куће
Трг слободе

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствоваће акцији „Отворена врата Дома здравља“ која ће бити одржана на платоу испред Градске куће, а поводом Светског дана здравља.

Заинтересовани грађани моћи ће од 10 до 14 сати бесплатно да провере ниво шећера, холестерола и триглицерида у крви, да измере крвни притисак, ураде ЕКГ мониторинг, прегледају младеже, провере густину костију и консултују се са стоматолозима и тимовима лекар-сестра.

Завод за хитну медицинску помоћ Нови Сад узеће учешће у обележавању Светског дана здравља, које организује Градска управа за здравство, са пројектима „Моје срце у твојим рукама“ и „Минуте које живот значе“, а том приликом лекари ће демонстрирати вештине и технике које су потребне за пружање прве помоћи грађанима на Тргу слободе.

Нови Сад, 6. април 2011. године