Читај ми

СВЕТСКИ ДАН ШУМА У НОВОМ САДУ

Понедељак, 21. март 2011. године
12,00 часова
Трг слободе, испред Градске куће
Нови Сад

Поводом обележавања Светског дана шума у 2011. години, која је проглашена Међународном годином шума, Град Нови Сад и Институт за низијско шумарство и животну средину Нови Сад организоваће акцију бесплатне поделе 4 000 садница храста, бреста, јасена и липе у центру града.

Током акције, градоначелник Новог Сада Игор Павличић, заједно са директорком Института за низијско шумарство и животну средину др Клашња Бојаном скренуће пажњу на значај повећања шумовитости целе земље, као и њених урбаних насеља, а самим тим и побољшање квалитета животне средине.

Светски дан шума слави се од 1971. године као подсетник друштву на значај шума, када је организација УН за храну и пољопривреду подржала ту идеју, верујући да би такав догађај допринео повећању свести о значају шума. Тим поводом, изабран је 21. март, као дан јесење равнодневнице на јужној, односно пролећне на северној хемисфери, као дан прославе и обележавања три кључна аспекта шумарства - заштите, производње и рекреације.

ПОЗИВАМО СВЕ ГРАЂАНЕ ДА У ПОДНЕ ДОЂУ НА ТРГ СЛОБОДЕ ПО САДНИЦУ СВОГ ОМИЉЕНОГ ДРВЕТА И ТИМЕ ДОПРИНЕСУ КВАЛИТЕТУ НАШЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ!

Нови Сад, 18. март 2011. године