Читај ми

Наставак акције Вратимо Нови Сад бициклистима

Петак, 28. мај 2010.године

18.00 часова

Трг слободе

Масовна промотивна вожња бицикала, коју организује Град Нови Сад у склопу акције „Вратимо Нови Сад бицклистима”, биће одржана у петак 28. маја, а предводиће је градоначелник Новог Сада Игор Павличић. Вожња, на коју су позвани сви грађани који желе да промовишу лепши и здравији живот у Новом Саду, почиње у 18 часова на Тргу слободе, а учесници ће возити бицикле и ролере до Лиманског парка, где их по завршетку очекују освежење и журка.
’’Вратимо Нови Сад бициклистима’’
Акција ’’Вратимо Нови Сад бициклистима’’ покренута је прошле године на иницијативу градоначелника Игора Павличића, с циљем да се промовишу борба за здраву животну средину и бицикл као ’’најздравије’’ превозно средство чијом масовнијом употребом би се допринело смањивању загађења и саобраћајних гужви.
Током прошле године у оквиру те акције Нови Сад је добио седам паркиралишта за бицикле на прометним локацијама, изграђено је 6 800 метара бициклистичких стаза у граду, а пројектом реконструкције новосадског кеја обухваћена је изградња бициклистичких стаза у дужини од 2.500 метара.
Да би Нови Сад учинили што приступачнијим за вожњу бицикла и у наредном периоду интензивно ће се радити на обележавању бициклистичких стаза и уклањања аутомобила са простора намењених бициклистима, а планирано је постављање нових паркиралишта за бицикле.

Нови Сад, 27. мај 2010. године