Читај ми

Конференција за новинаре - Изложба награђених радова са 88. изложбе ADC Њујорк

Четвртак, 22. април 2010. године
11.00 часова
Сала већа, Градска кућа
Трг слободе 1

Конференција за новинаре на којој ће бити најављена Изложба награђених радова са 88. изложбе ADC Њујорк биће одржана у четвртак 22. априла у Градској кући. Говорници на конференцији су помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Копицл и оснивач и креативни директор Галерије ИТД Бранислав Радошевић.

Организцију ове изложбе светског значаја финансијски су подржали Град Нови Сад и АП Војводина, а Новосађани ће моћи да је виде од 23. априла до 23. маја у Галерији ИТД (Институт за Трансфузију Дизајна), поред сата на Петроварадинској тврђави.

O ADC-u

Art Directors Club је водећа организација за интегрисане медије и први међунарондни креативни колектив те врсте. Основан у Њујорку 1920. године, ADC је непрофитна организација са чланством, чија мисија је да ПОВЕЖЕ, ПРОВОЦИРА и УЗДИЖЕ мењајући свет идеја. Концентрише се на највише стандарде квалитета и интегритета у визуелној комуникацији и охрабрује студенте и младе професионалце да се баве дизајном. ADC пружа плодно тле креативцима из сфера адвертајзинга, дизајна, интерактивних медија и комуникација да истражују смер у ком се мењају и зближавају те индустрије.
Приликом оснивања ADC-a 1920. године, вајар Paul Manship, који је направио статуу Прометеја на Рокфелер тргу у Њујорку, осмислио је првобитну ADC награду. Manship Medallion, како се звала, приказује Аполона, бога Сунца и вођу муза, како лети на Пегазу, симболу инспирације. Седамдесетих година, светски признати арт директор и дизајнер Gene Федерицо направио је нову награду – елегантну коцку – која данас представља највише признање у дизајнерској индустрији.

Нови Сад, 21. април 2010. године