Читај ми

ВРАТИМО НОВИ САД БИЦИКЛИСТИМА

Уторак 7. јул 2009. године
12.00 часова
Свечана сала
Градска кућа, Трг слободе 1

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примиће средњошколце који су подржали акцију 'Вратимо Нови Сад бициклистима' и том приликом уручиће им четвородневне улазнице за Егзит.

О акцији

У циљу заштите животне средине и смањења гужве у саобраћају Градоначелник Новог Сада Игор Павличић покренуо је акцију 'Вратимо Нови Сад бициклистима'.
У оквиру те акције у наредном периоду интезивно ће се радити на обележавању што већег броја бициклистичких стаза и уклањања аутомбила са простора намењених бициклистима. Такође, на главним градским локацијама као што су гаража СНП-а, Трг галерија и Штранд, биће обезбеђена адекватна места за паркирање бициклова.

Градоначелник Игор Павличић позвао је новосадске средњошколце да подрже акцију и прикључе се групи 'Вратимо Нови Сад бициклистима' која се налазила на популарном сајту Фејсбук. Средњошколцима који су са својих 25 регрутованих пријатеља посетили ту страницу и подржали акцију, градоначелник ће поклонити четвородневну карту за Егзит.

Градоначелник, чланови Градског већа, представници одборничких група у Скупштини града, новосадски средњошколци и други пријатељи акције, кренуће у среду 8. јула у промотивну бициклистичку вожњу, од Градске куће до главног улаза новосадске плаже Штранд, где ће се придружити Бициклистичком каравану Зелене листе Србије и Балканског фонда за локалне иницијативе, који је у оквиру кампање 'Опланети се', кренуо из Врања 23. јуна.