Читај ми

Представници Чешке Републике код градоначелника

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је у Градској кући делегацију Сената Парламента Чешке Републике која се налази у званичној посети Републици Србији, као и амбасадора Чешке Републике Њену екселенцију Хану Хубачкову.

Чешки парламентарци истакли су да је циљ њихове посете Новом Саду продубљивање економских и привредних односа, као и конкретизовање сарадње новосадских и чешких привредника.

Градоначелник Новог Сада захвалио се представницима Чешке Републике на посети и истакао да постоји широк спектар области у којима чешки инвеститори могу реализовати своја улагања, а једна од њих је свакако изградња инфраструктуре у Новом Саду. Градоначелник је рекао да се за сваку капиталну инвестицију расписују међународни тендери, у циљу добијања што квалитетније понуде за што повољнију цену, и предложио да чешки инвеститори узму своје учешће на неком од њих.

На састанку је договорено да се у наредном периоду, у Новом Саду, организује економски форум, у оквиру којег би се чешки инвеститори боље упознали са условима и захтевима локалног тржишта и како би разменили искуства са новосадским привредницима.

Нови Сад, 2. јун 2009. године