Читај ми

НЕДЕЉА ЗДРАВИХ ЗУБА У НОВОМ САДУ

У оквиру активности поводом обележавања Недеље здравих зуба у Новом Саду, члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ доделио је награде деци предшколског узраста, ауторима најуспешнијих ликовних радова пристиглих на конкурс на тему "Здраву храну изабери, па зубе опери". Након тога, одржана је представа у Позоришту младих под називом "Здраву храну изабери, па зубе опери" коју су извели чланови Клуба студената стоматологије, а којој су присуствовала деца из неколико вртића и ШОСО "Милан Петровић".

- Настављамо ову акцију која има традицију дугу 22 године. Циљ нам је да едукативне идеје на леп и занимљив начин приближимо нашим најмлађим суграђанима, како бисмо их анимирали да воде рачуна о свом здрављу. Брига зуба почиње од њиховог ницања, а од родитељских сугестија деци у погледу одређеног понашања кад је у питању превенција и општа хигијена зуба, стиче се перманентна навика која, дакле, првенствено мора да потекне од иницијативе родитеља, а буде подржана организованим акцијама институција система. – рекао је проф. др Кираљ.

Недеља здравих зуба одвија се под покровитељством Градске управе за здравство, а у организацији Црвеног крста Новог Сада, Института за јавно здравље Војводине, Клинике за стоматологију, Стоматолоског факултета, Клуба студената стоматологије, Дома здравља Нови Сад и ПУ "Радосно детињство", у трајању од 28. марта до 3. априла.

Нови Сад, 31. март 2011. године