Читај ми

ФУНКЦИОНИСАЊЕ СИСТЕМА ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА НА НИВОУ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Заменик градоначелника Новог Сада и заменик команданта Градског штаба за ванредне ситуације Новог Сада мр Зоран Мандић присуствовао је презентацији о функционисању система заштите и спасавања на нивоу јединица локалне самоуправе
у Управи за ванредне ситуације Града Новог Сада.

- Када се ради о ванредним ситуацијама, желим да овај скуп упознам са чињеницама да је Нови Сад у односу на обавезе, које произилазе из Закона о ванредним ситуацијама, препознао своју улогу и, већ у току 2010. године, организовано и системски приступио спровођењу потребних мера. Такође, у току је образовање Градског штаба за ванредне ситуације, који ће чинити најодговорнији људи и стручњаци у граду, и очекујемо да ћемо Штаб образовати већ у првој половини априла ове године - рекао је мр Зоран Мандић и додао да Град Нови Сад пуно улаже у превентиву, што је од одлучујућег значаја за спречавање настајања ванредних ситуација.

У оквиру Програма међународне сарадње и европских интеграција, предавањима је присуствовала и Делегација Националног колеџа одбране Краљевине Шведске, која се током посете упознала са организацијом и радом система заштите и спасавања у Новом Саду.

Нови Сад, 30. март 2011. године