Читај ми

ОТВАРАЊЕ РЕКОНСТРУИСАНОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА НОВИ САД 5. АПРИЛА

Поводом отварања реконструисаног Културног центра Града Новог Сада данас је одржана конференција за новинаре, где су о значају ове инвестиције за Град Нови Сад говорили градоначелник Игор Павличић, члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ и директор Култруног центра Ласло Блашковић.

- За Град је јако битно да се настави са улагањем у културу и објекте културе, и ми од овог простора очекујемо много. Капацитети Културног центра су озбиљно проширени, а обезбеђена је најмодернија опрема за рад. Наша намера је да Културни центар, заједно са простором летњег биоскопа Порта, који смо изузели из процеса приватизације, заиста буду централно место за кулутурно уметничке догађаје и окупљање младих - истакао је градоначелник Павличић и додао да је сада на Културном центру велика одговорност да млaдим људима приближе тај простор и у потпуности искористе његове могућности.

Реконструкција Културног центра једна је од највећих инвестиција у култури вредна 170 милиона динара, а њеном реализацијом објекат је проширен за 500 метара квадратних , тако да сада има 2300 квадратних метара површине.

Члан Градског већа за културу рекао је да је ово година културе и да је отварање реконструисаног Културног центра одлична најава за предстојећу културну сезону у граду.
- Осећам велико задовољство што смо у прилици да отворимо реконструисани Културни центар који ће представљати својеврсну оазу културе нашег града. План је да сва културна дешавања сконцентришемо на том месту, изузев концерата и манифестација који траже већи простор - рекао је мр Андреј Бурсаћ.
Представљајући програм отварања, које је заказано за 5. април, Ласло Блашковић је нагласио да та церемонија различитошћу културно уметничких перформанса тежи креирању карневалске атмосфере.

- Отварање Културног центра је процес а не стање, јер ми нећемо понудити коначан производ већ могућност да се култура, односно културни садржаји развијају. С тим у вези простор Арт клуба желимо да поново промовишемо као Трибину младих. За свечано отварање припремили смо богат и разноврсан програм који ће се одржавати два дана - рекао је директор Блашковић.

Програм отварања Културног центра може се преузети на сајту Града Новог Сада.

Нови Сад, 29. март 2011. године