Читај ми

Сарадња са побратимским Градом Моденом

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је данас делегацију побратимског Града Модене, и том приликом пожелео им је добродошлицу и изразио задовољство због наставка активности на унапређивању сарадничких односа између наших градова.

Представници Града Модене упознали су градоначелника са пројектом који има за циљ боље повезивање Италије и Србије, а чији је радни назив "Активизам младих и активно учешће у грађанском животу Србије и Италије". Према њиховим речима суштина пројекта је стварање и побољшање веза између италијанских и српских младих људи, а у оквиру промовисања културе мира и социјалног активизма у контексту мултукултуралних друштава. У делегацији Модене били су и представници асоцијације АРЋИ (ARCI Associzione) националног удружења које промовише социјалну заштиту, културу и солидарност, као и представници асоцијације "Војс оф" (Associazione Voice off) волонтерског удружења које пропагира активно учешће у грађанском животу у сфери признавања социјалних права и једнакости међу грађанима.

Градоначелник Игор Павличић нагласио је да Нови Сад континуирано ради на успостављању и неговању добрих међународних односа и да је отворен за све видове сарадње која је усмерена на активније учешће младих у друштвеном животу, залагање за људска права и културну размену. На састанку, којем су присуствовали и чланови Градског већа проф. др Сања Стојановић, мр Андреј Бурсаћ и Александар Кравић, договорено је да ће се у наредном периоду дефинисати конкретни модели сарадње Новог Сада и Модене на овом пројекту.

Нови Сад, 29. март 2011. године