Читај ми

НЕГУЈ ГРАНУ НА КОЈОЈ СЕДИШ

Чланица Градског већа за  социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић поздравила је учеснике трибине "Негуј грану на којој седиш" у организацији Првог удружења за екологију и заштиту од дејства ватре "EcoFire". Трибина се организује у оквиру Програма обележавања 3. децембра-Међународног дана особа са инвалидитетом.

-Циљ трибине је да се стручној јавности, студентима, еколошким, ватрогасним и другим организацијама и надлежним органима укаже на значај заштите и унапређења животне средине и значај заштите од пожара и омогући свима да изнесу своја мишљења и дају предлоге за побољшање стања у овој области - рекла је проф. др Сања Стојановић.

Градска управа за социјалну и дечију заштиту организовала је у сарадњи са Ватрогасним савезом Града Новог Сада предавање под називом "Увођење система дојаве пожара путем СМС поруке", на којем је био представљен концепт тог система и услови за његово коришћење за особе са оштећењем слуха.
У циљу реализације Пројекта "Увођење система дојаве пожара путем СМС поруке" планирана су средства у износу од 50.000,00 динара за Ватрогасни савез Града Новог Сада, док ће друга потребна средства бити обезбеђена у 2012. години на основу Јавног конкурса за доделу средстава из буџета Града Новог Сада који ће према опредељеним приоритетима расписати Градска управа за социјалну и дечију заштиту.
 


Нови Сад, 8. децембар 2011. године