Читај ми

НАСИЛНО ПОНАШАЊЕ НИЈЕ СПРЕЧИЛО ОДРЖАВАЊЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и председник Скупштине Града Новог Сада Александар Јовановић одржали су ванредну конференцију за новинаре поводом насилног уласка групе грађана, незадовољних решавањем комуналног проблема у насељу Боцке, у скупштинску салу приликом којег су повређени радници обезбеђења запослени у Градској управи. Александар Јовановић том приликом је рекао да је седница, након насилног уласка групе грађана из насеља Боцке, првобитно одложена за 13 часова, али пошто они ни тада нису напустили салу, донета је одлука да се седница одржи у 14.00 часова у сали Скупштине АП Војводине.

- Ометање службених лица у раду и коришћење физичке силе су кривична дела али и нарушавање основних принципа парламентаризма и демократије. Нормално је да постоје различита мишљења и ставови, али није дозвољено насиље, јер тог момента настаје анархија. О свему овоме обавештена је полиција, нажалост они нису омогућили несметан рад највише политичке институције у граду. Онемогућен је рад одборницима који овде представљају грађане Новог Сада – рекао је Јовановић и додао да ће тражити извештај од полиције и да ће Град против насилника поднети кривичне пријаве.

- Насилним ометањем рада Скупштине града поред материјалне штете која је причињена, повређени су и радници скупштинског обезбеђења, и ја могу само да изразим жаљење што је до тога дошло и да апелујем на све да се овакве ствари више не дешавају. Проблем у насељу Боцке је вишегодишњи, и нико се њиме није више бавио, уложио више енергије и новца за његово решавање, од ове градске власти. Као што сам и обећао грађанима Боцки врше се геотехничка истраживања терена, која су неопходна јер је реч о клизишту, и из буџетских резерви издвојено је 10 милиона динара за њихову реализацију. Стручњаци су проценили да без тих анализа не можемо да решимо проблем канализације, јер се не може добити ни грађевиска дозовола за извођење радова на терену које је званично проглашен клизиштем. Након ове фазе знаћемо колико је новца потребно и на који начин можемо да обезбедимо адекватну комуналну инфраструктуру – рекао је градоначелник Павличић.

Како су рекли радници обезбеђења, према грађанима из Боцки није употребљена сила, а лекари су код једног од радника, на којег су приликом насилног уласка пала врата, констатовали повреде кичме и врата, док је још један радник задобио блаже повреде леђа. Због промене локације заседања Скупштине града неће бити телевизијског преноса седнице, али ће бити обезбеђена јавност рада највишег политичког органа.

Нови Сад, 25. новембар 2011. године