Читај ми

МИНИСТАР СПОРТА ПОСЕТИО НАЈТРОФЕЈНИЈИ НОВОСАДСКИ ЏУДО КЛУБ „СЛАВИЈА“

Градоначелник Новог Сада и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин заједно су са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем обишли Универзитетски  џудо и самбо клуб "Славија" који се налази на СПЕНС-у и један је од најтрофејнијих спортских клубова у земљи са традицијом дугом 58 година. Тај клуб може да се похвали да је прошле године као круна одличних резултата и рада клуба било освајање 2. места на екипном првенству Европе за жене. Тада је женска екипа победила две фаворизоване екипе, чиме се пласирала у „Голден лигу Европе“, где право учешћа има само осам најбољих екипа. Из Клуба кажу да у последње две године тих историјских резултата не би било без подршке и сарадње са Градском управом за спорт и омладину Града Новог Сада.

- Велика је част и задовољство што данас можемо да угостимо министра Удовичића у нашем граду и прикажемо му све оно на шта смо поносни у сфери спорта. Често су неки мање популарни спортови у запећку, односно скрајнути као небитни, али ми заједничким снагама желимо да одагнамо такве етикете и да сваки спорт буде подједнако третиран. Настављамо са промоцијом свих спортова, чиме желимо да утичемо на усађивање правих вредности код омладине, али и важност физичке културе и бављења спортом за све узрасте. Посетили смо најстарији џудо и самбо клуб „Славија“ да кроз разговор са спортистима сагледамо са којим проблемима се они сусрећу и да покушамо да им побољшамо услове. Спортисти су најбољи амбасадори наше земље, а ми смо ту због њих, како бисмо у складу са Стратегијом спорта и Локалним акционим планом, наставили да помажемо и уздижемо спорт у нашем граду и земљи– рекао је Огњен Цвјетићанин.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је истакао да је неопходно истицати шампионе, младе и успешне људе, који својим успехом пружају пример правог система вредности и који су идоли другим, млађим генерацијама, али и целокупној Србији.

- Важно је истицати њихов свакодневни, вишечасовни рад и њихове вишегодишње покушаје да буду што бољи на такмичењима где представљају, како свој клуб и своју породицу, тако и свој град и земљу. Драго ми је да Град Нови Сад, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем води бригу о спортским клубовима са територије града и да подстиче њихов развој. Спорт не треба да се дели на „мале“ и „велике“ спортове, јер управо овде имамо пример тзв. „малог спорта“ у којем смо једни од најуспешнијих у Европи и у свету. Сведоци  смо тога да овај џудо клуб из Новог Сада који окупља око 200 спортиста спада у најуспешније у земљи и у Европи. Управо таквим примерима желимо да подстакнемо младе, и њихове родитеље да на спорт гледају као на начин размишљања и васпитања, тј. начин живота – рекао је Вања Удовичић.

Нови Сад, 27. март 2017. године