Читај ми

МИНИСТАР ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је министра правде и државне управе у Влади Републике Србије Николу Селаковића и одржао састанак са њим у Градској кући.

-Драго ми је што је данас у посети Градској кући министар правде и државне управе господин  Селаковић и с поносом истичем да му ово је друга посета Новом Саду у току нашег мандата. Град Нови Сад  као  локална самоуправа  даје пуну подршку органима правосуђа, Министарству правде и министру Селаковићу лично, у најтежем послу који је отпочео у борби за реформу и реорганизацију правосудног  система – рекао је том приликом градоначелник Милош Вучевић и додао да ће сарадња и комуникација између Града Новог Сада и органа правосуђа бити још боља, квалитетнија и успешнија.

Министар правде и државне управе у Влади Републике Србије Никола Селаковић изразиo је велико  задовољство због посете Новом Саду и представницима градске власти.

- Као члан Владе Републике Србије могу да кажем да је Нови Сад данашњим именовањем начелника Полицијске управе заиста затворио једно лоше поглавље које је трајало четири године,  у којем овај град није имао прве људе полиције. Као надлежни министар за послове правосуђа сматрам да је ово изузетно добрa вест, а имајући у виду чињеницу да 1. октобра почиње спровођење новог Закона о кривичном поступку, када тужиоци прузимају истраге, јер ће тада постати врло важна сарадња између начелника и тужиоца. Надам се да ће то допринети смањењу стопе криминалитета у нашем друштву и да ће сваки град у Србији, као и Нови Сад, учинити знатно безбеднијим - рекао је министар Никола Сeлаковић и напоменуо да је састанак са градоначелником прилика да покрене још једну значајну тему која се тиче будућег смештаја правосудних органа у Новом Саду.

Нови Сад, 19. септембар 2013.