Читај ми

МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно са чланом Градског већа за финансије Дејаном Мандићем, чланом Градског већа за привреду Гораном Сечујским и помоћником градоначелника Владимиром Стојковићем, примио је данас министра пољопривреде, шумарства и водопривреде проф. др Драгана Гламочића у Градској кући.

- Нови Сад и његово окружење поседују огроман потенцијал за развој пољопривредне производње, а улагања у њен развој у садашњем тренутку подразумевају унапређење и довођење производње пољопривредних култура на ниво светских стандарда – рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да су од великог значаја подстицаји за пољопривреднике које пружа Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Током разговора је констатовано да је важно што је Град Нови Сад у сталној комуникацији са Министарством, јер се благовремено и непосредно стиче реална слика о томе шта је евентуална потреба или проблем и у ком сегменту Министарство може да помогне.

Саговорници су истакли одличну сарадњу градских јавних и јавно-комуналних предузећа и Министарства, а предочене су конкретне могућности подизања ветрозаштитних појасева у циљу заштите објеката и насеља од негативних дејстава ветра за чије спровођење ће бити задужено ЈКП „Градско зеленило“.

Током разговора о актуелним пољопривредним темама, министар Драган Гламочић је рекао да је област развоја пољопривреде у Новом Саду од великог значаја за укупну економију Републике Србије. Он је истакао Стратегију пољопривреде и руралног развоја за наредни десетогодишњи период, која ће у потпуности бити усклађена са европским принципима и која ће омогућити дугорочну и стабилну аграрну политику, као и новe законe који ће се ускоро наћи у скупштинској процедури.

Нови Сад, 18. октобар 2013. године