Читај ми

МЕЂУНАРОДНА БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА "ТРОФЕЈ САЈАМСКИХ ГРАДОВА" ЗА ВИКЕНД У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је конференцији за новинаре на којој је најављенa 14. Међународна јуниорска бициклистичка трка "Трофеј сајамских градова", која се одржава 18. и 19. маја у организацији Бициклистичког клуба "Вело" и Бициклистичког савеза Војводине.

- Трка "Трофеј сајамских градова" има вишеструки значај. Поред тога што представља расадник талената, она је добар пример како привредни субјекти у Новом Саду, у сарадњи са Градском управом за спорт и омладину треба да подржавају новосадске клубове и организаторе такмичења - изјавио је Предраг Свилар и додао - Такође, ова традиционална трка афирмише бициклизам као спортску дисциплину, али и позитивне вредности и здрав начин живота. Нови Сад је град бициклиста, и апелујем на све наше суграђане да га што више користе као средство за рекреацију, али и као превозно средство.

Трка "Трофеј сајамских градова" је осмишљена тако да повезује градове у којима се одржавају сајамске приредбе. Ове године у Новом Саду првог дана такмичења вози се 40 кругова од 2 километара око Спенса, а другог дана још 25 кругова, односно 105 километара око Петроварадинске тврђаве. У трци ће учествовати 18 екипа такмичара до 19 година, који долазе из Мађарске, Бугарске, Пољске, Словеније, Републике Српске, Хрватске и Србије. Ова трка представља туристичку промоцију Новог Сада, али и последњу проверу бициклистима пред одлазак на Олимпијске игре младих. Поред "Трофеја сајамских градова", биће организоване и две ревијалне трке у којима ће учествовати  деца основношколског узраста и ветерани.

Нови Сад, 16. мај 2013. године