Читај ми

МАНИФЕСТАЦИЈА „UEFA НЕДЕЉА БАЗИЧНОГ ФУДБАЛА“

Уторак, 26. септембар 2017. године
10.00 часова
Основна школа „Доситеј Обрадовић“
Улица Филипа Филиповића бр. 3

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствоваће манифестацији „UEFA недеља базичног фудбала“ која се у организацији Фудбалског савеза Војводине одржава у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Новом Саду.

Наиме, вишегодишње одржавање „UEFA дана базичног фудбала“ прерасло је у догађај који се обележава у склопу Европске недеље спорта Европске комисије, па ће сходно томе UEFA обележити 4. по реду UEFA недељу базичног фудбала од 23. до 30. септембра.

У циљу што успешније реализације „Дана базичног фудбала“, а у сарадњи са Фудбалским савезом Србије, Фудбалски савез Војводине заједно са ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Новог Сада организоваће „Дан школског дечјег фудбала“. Учесницима те манифестације, а то су ученици и ученице ОШ „Доситеј Обрадовић“, играчице Женског фудбалског клуба „Војводина“ и деца са посебним потребама, биће додељена спортска опрема.

Након свечаног отварања манифестације и доделе спортске опреме и реквизита, уследиће утакмице између селекција девојчица, а потом и дечака, ОШ „Доситеј Обрадовић“ и ЖФК „Војводина“ Нови Сад.

Нови Сад, 25. септембар 2017. године