Čitaj mi

''ZIMSKI DANI KULTURE, KULINARSTVA I STARIH ZANATA'' U RUMENKI

Subota, 16. februar 2019. godine
13.00 časova
Sportsko igralište
Ulica cara Lazara
Rumenka

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovaće otvaranju manifestacije ''Zimski dani kulture, kulinarstva i starih zanata'' u okviru koje se obeleževa i 16. Rumenačka pihtijada, a koja se održava 15. i 16. februara u organizaciji Kulturnog centra ''Rumenka''.

Tokom prvog dana, uz prigodan muzički program, biće upriličena video promocija Monografije o Rumenki i to u renoviranim prostorijama lokalnog Doma kulture. Subota je rezervisana za celodnevni kulturno-zabavni program kojim se predstavlјa bogatstvo različitosti Rumenke u kulturološkom i gastronomskom smislu, kao i delovanje Kulturnog centra ''Rumenka'', ustanove koja radi na negovanju i očuvanju kulturno-istorijskih osobenosti regiona.

Posetioci manifestacije imaće priliku da probaju gastronomske delikatese, poznatu rumenačku pihtiju, da uživaju u razgledanju ručnih radova svih nacionalnih zajednica koje žive u Rumenki, kao i u kreativnim dečijim radovima. U muzičkom delu programa učestvuju KUD ''Sloboda'' i KUD ''Feher-Ferenc'' iz Rumenke, rumenački tamburaški sastav ''Derani'' i novosadska grupa ''Garavi sokak''.

Novi Sad, 14. februar 2019. godine