Čitaj mi

ZAVRŠETAK AKCIJE "DRVO ŽIVOTA"

Ovogodišnja akcija "Drvo života" koju, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zaštitu životne sredine, sprovode JKP “Gradsko zelenilo” i JP “Zavod za izgradnju grada”, završena je danas sadnjom koprivića (Celtisa) u dvorištu stambene zgrade u Ulici Ilije Birčanina.

- Zelene površine su ključni fragment svake urbane matrice i neophodno je posvetiti pažnju njihovom održavanju i unapređivanju. Trudićemo se i u buduće da, uz pomoć ove i sličnih akcija, povećavamo procenat zastupljenosti zelenih površina u Novom Sadu, kao i njihov kvalitet. - izjavila je tim povodom član Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine dr Jelena Atanacković Jeličić.

Za realizaciju akcije "Drvo života", koja je pokrenuta proletos s ciljem da se doprinese ozelenjavanju i uređenju gradskih površina koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem, grad Novi Sad izdvojio je oko milion dinara. Do sada je na pedesetak lokacija u Novom Sadu posađeno oko 500 sadnica različitih vrsta, a akcija će biti nastavljena i naredne godine na proleće, tako da predstavnici Skupština stanara mogu i dalje slati zahteve za ozelenjavanje dvorišta Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine.

Sadnji dva stabla u dvorištu zgrade na Detelinari prisustvovali su i potpredsednik Skupštine grada Marija Cvejić, načelnik Gradske uprave za zaštitu životne sredine dr Aleksandra Jovanović Galović i direktor Gradskog zelenila Snežana Repac.

 

Novi Sad, 17. novembar 2009. godine