Čitaj mi

ZAVRŠENI RADOVI U BANIJSKOJ ULICI

Gradska uprava za građevinsko zemlјište i investicije uspešno je realizovala još jednu investiciju predviđenu Programom uređivanja građevinskog zemlјišta za 2018. godinu. Pre nekoliko dana u potpunosti su završeni radovi na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture u Banijskoj ulici u naselјu Telep. Banijska ulica na jednom svom delu (do Futoškog puta) ima izgrađen kolovoz, dok na delu prema Bulevaru patrijarha Pavla nije postojala oformlјena saobraćajnica.

Radovi koji su izvedeni obuhvatili su izgradnju saobraćajnice dužine 87m i širine 5m, predviđene za dvosmerni saobraćaj, kao i obostranih pešačkih staza širine 1,9 m. Izgrađen je parking sa obe strane saobraćajnice i time je dobijeno ukupno 38 parking mesta u ovom delu ulice. Postavlјanjem tri stuba sa šest svetilјki, novoizgrađena saobraćajnica dobila je i odgovarajuće osvetlјenje, a obavlјeni su i radovi na podzemnoj infrastrukturi, što podrazumeva izgradnju nove vodovodne i kanalizacione mreže.

Ova investicija vredna je 28 miliona dinara, a njen značaj ogleda se prvenstveno u tome što je Banijska ulica sada dobila izlaz na Bulevar patrijarha Pavla i time postala znatno funkcionalnija u saobraćajnom smislu.

Novi Sad, 25. decembar 2018. godine