Čitaj mi

ZAVRŠENI RADOVI NA ODRŽAVANjU NADVOŽNjAKA NA MIŠELUKU

U okviru redovnog održavanja mostova na gradskoj teritoriji, izvedeni su radovi na popravci oštećenja na nadvožnjaku na putu Sremska Kamenica – Petrovaradin, u okviru petlje Mišeluk.

Radovima se pristupilo po inspekcijskom nalogu, nakon što je izveštaj o pregledu mosta sugerisao da postoje određena oštećenja, te da bi izostankom daljeg redovnog održavanja mogli nastati uslovi za pojavu štete koja se kasnije neće moći otkloniti samim održavanjem. Usledila je blagovremena reakcija Grada i nadležnih preduzeća, te je stanje mosta znatno unapređeno tokom prethodnih meseci.

Stare pešačke staze koje su bile u veoma lošem stanju su porušene, a izgrađene su nove pešačke staze od betona, kako na mostu tako i na prilazu mostu. Izvršena je ugradnja dilatacionih spojnica, izgradnja slivnika i ivičnjaka, kao i asfaltiranje kolovoza.

Postavljena je elastična odbojna ograda koja će doprineti bezbednosti odvijanja saobraćaja. Takođe, izvršen je tretman, kao i farbanje, glavnih nosača i stubova mosta.

Vrednost izvedenih radova, koji su u znatnoj meri unapredili stanje mosta i koji će učesnicima u saobraćaju obezbediti prijatniju vožnju i šetnju, ali i povećanu bezbednost prilikom kretanja mostom, je 34,9 miliona dinara.

Novi Sad, 14. jul 2023. godine