Čitaj mi

ZAVRŠENA OBUKA ZA USPEŠNO PREGOVARANJE SA INVESTITORIMA

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić prisustvovao je svečanoj ceremoniji u zgradi Vlade AP Vojvodine na kojoj je Gradu Novom Sadu, pored drugih opština čiji su predstavnici prošli obuku za pregovaranje sa stranim investitorima dodeljeni sertifikati. Ceremonija je organizovana povodom završetka projekta - Podizanje kapaciteta predstavnika opština Vojvodine na temu "Komunikacija i pregovaranje sa investitorima", a u organizaciji Fonda za podršku investicija u Vojvodini. Prisutnima su se tom prilikom obratili predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, NJ.E. ambasador Nemačke Volfram Mas i direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini Branislav Bugarski.

- Ovim projektom obučeno je 140 ljudi, koji su sada na nivou profesionalaca iz zemalja zapadne Evrope. Oni su najuspešniji u svom poslu, spremni da daju logističku podršku i da svakom investitoru obezbede sve potrebne tehničke preduslove za otvaranje njihove kompanije, novih radnih mesta, te pridobiju subvenciju države i podršku lokalne samouprave i efikasno reše sve poteškoće sa kojima bi se mogli suočiti - izjavio je predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i istakao da u Vojvodini ima 3.500 manje nezaposlenih nego u januaru, kao i da šezdeset i tri hiljade porodica živi od toga što njihovi članovi rade u stranim kompanijama na našoj teritoriji.

U okviru svečanosti dodeljeni su sertifikati predstavnicima ukupno 45 lokalnih samouprava u Vojvodini koji su tokom prethodna dva meseca prošli obuku za rad, komunikaciju i pregovaranje sa stranim investitorima. U organizaciji VIP Fonda, treninge su držali eksperti iz organizacije CEFE Srbija, uz finansijsku podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Novi Sad, 15. decembar 2011. godine