Čitaj mi

ZAVRŠENA AKCIJA „STAND UP NOVI SAD“

Akcija „Stand up Novi Sad“, koja je pod sloganom „Vozim straight vozim eight“ započeta 26. juna završena je u subotu velikim okupljanjem na novosadskom kupalištu Štrand i vožnjom po novosadskim ulicama.

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov Mikić obratila se prisutnima i zahvalila na podršci u proteklih osam subota.

- Zahvaljujem se mladim ljudima bez kojih ovaj projekat ne bi bilo moguće sprovesti u delo. Ovom prilikom pozivam sve naše sugrađane, angažovane pojedince i grupe da nam predlože svoje ideje kroz koje će „Stand up“ nastaviti da živi kroz novosadske ulice i kvartove i da donosi zdravu alternativu – istakla je prof. dr Novakov i dodala da nije važno samo želeti da se nešto promeni, već da je mnogo važnije da se nešto konkretno i uradi.

Roleraši i biciklisti vozili su se kroz osam gradskih kvartova, promovišući zdrave stilove života u borbi protiv narkomanije, a čitava ideja ovog projekta bila je da se mladim ljudima pruži šansa da svojim jezikom i simbolima suoče vršnjake sa problemima narkomanije.

Akcija se sprovodila osam nedelja pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo, a organizovali su je Centar za omladinsku inicijativu, biciklistički klub „Novi Sad“, udruženja „NS roler“,“Ice New Now“, „Emprona“ i agencija „Headmade“.

Novi Sad, 16. avgust 2010.godine