Čitaj mi

VUČEVIĆ SA AMBASADOROM KRALjEVINE MAROKO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Kralјevine Maroko Nј. E. Mohamedom Amin Belhažom. S obzirom na to da će naredna godina, kada se navršava 65 godina diplomatskih odnosa dve zemlјe, biti godina Maroka u Srbiji i Srbije u Maroku, ocenjeno je da će to biti prilika za intenziviranje saradnje na svim važnim polјima.

Zvaničnici su razmatrali modalitete razvijanja odnosa na nivou lokalnih zajednica istakavši da je i projekat Evropska prestonica kulture odlična prilika da se zajedničke aktivnosti realizuju na najbolјi način.

Privreda, turizam i kultura postaju sve tešnje povezane oblasti iz čije sinergije se dobijaju najbolјi rezultati – zaklјučili su Vučević i Belhaž i istakli da će sa svojih pozicija maksimano podržati sve predstojeće zajedničke poduhvate.

Odnosi Srbije i Maroka su na istorijskom maksimumu što će samo doprineti njihovom dalјem osnaživanju, kroz jačanje saradnje u zajedničkom interesu, uz međusobno poštovanje i uvažavanje – složili su se gradonačelnik i ambasador.

Novi Sad, 17. jun 2021. godine