VRATIMO NOVI SAD BICIKLISTIMA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, članovi Gradskog veća i predstavnici odborničkih grupa u Skupštini grada zajedno sa novosadskim srednjoškolcima učestvovali su u promotivnoj vožnji biciklima od Gradske kuće do Štranda u okviru akcije 'Vratimo Novi Sad biciklistima'.

Gradonačelnik Pavličić predvodio je biciklistički karavan od Trga Slobode do Štranda, gde su im se pridružili karavan iz Osijeka „Zeleni put ka Egzit festivalu“ i biciklisti u sklopu akcije „Oplaneti se“ koji su stigli iz Vranja.

-Duž celog Keja biće postavljene biciklističke staze, a gde je izvodljivo i trim staze. Ideja je da se staze prostiru uz čitavu dužinu nasipa prema Futogu i Bačkoj Palanci. Takođe, u cilju promocije biciklizma i očuvanja životne sredine planiramo da uvedemo „gradske bicikle“ koji će moći da se iznajmljuju, kao što je to praksa u razvijenim evropskim gradovima. Trenutno smo u pregovorima sa više firmi koje se time bave, i potrudićemo se da stvorimo uslove za to, što podrazumeva prilagođavanje saobraćaja, pronalaženje mesta za smeštaj i čuvanje bicikala. Na taj način želimo i da utičemo na sugrađane da donekle promene navike odnosno da počnu da koriste najzdravije prevozno sredstvo – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Novi Sad, 9. jul 2009. godine