Čitaj mi

USPEH MLADIH NOVOSADSKIH ATLETIČARA U DORTMUNDU

U Nemačkom gradu Dortmund, prošle nedelje održane su Sportske atletske igre. Na ovom tradicionalnom turniru učestvovalo je devet ekipa iz Nemačke, Poljske, Srbije, Mađarske, Holandije, Švedske i Belgije. Novi Sad i Srbiju predstavljali su pioniri Atletskog kluba „Vojvodina“ koji su osvojili šest zlatnih, devet srebrnih i 13 bronzanih medalja, kao i treće mesto u ekipnom takmičenju. Mlade takmičare, u Dortmundu, bodrio je šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović koji im je čestitao na ostvarenom uspehu.

- Veoma smo ponosni na naše atletičare, koji iz godine u godinu postižu odlične rezultate na međunarodnim takmičenjima i tako proslavljaju ime Novog Sada i Srbije. Njihov odlazak na ovo takmičenje realizuje se u okviru međunarodne saradnje Grada Novog Sada i Dortmunda i mi ćemo se potruditi da dobre uspehe ostvarimo i u oblasti kulture i privrede – izjavio je Aleksandar Petrović.

U okviru posete Dortmundu šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović posetio je počasnu građanku Novog Sada Haneloru Lamhe. Sa gradonačelnikom Dortmunda Urlihom Sirau i šeficom Odeljenja za međunarodnu saradnju Jutom Dalka predstavnici Grada razgovarali su o mogućem učešću nemačkih privrednih subjekata na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, kao i o saradnji Univerziteta u Novom Sadu i Dortmundu. Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović posetio je i Biro za kulturu Dortmunda gde je sa direktorom Burkhardom Rinše razgovarao o unapređenju kulturne saradnje pobratimskih gradova.

Novi Sad, 9. mart 2015. godine