Čitaj mi

USKORO BOLJI AMBIJENT U NOVOSADSKIM POZORIŠTIMA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je radove na ugradnji centralnog klimatizacionog sistema u Novosadskom pozorištu i na sanaciji Velike sale u Pozorištu mladih. U Novosadskom pozorištu u toku su pripremni radovi na ugradnji centralnog klimatizacionog sistema koja podrazumeva demontažu postojećeg sistema, ugradnju novog sistema, postavljanje novih cevi za odvod i dovod vazduha i postavljanje novih usisnih i izduvnih elemenata, a sredstva za realizaciju te investicije, u iznosu od 14.152.670,30 dinara, opredelio je Grad preko resorne uprave.


- Drago mi je što se u ovom trenutku ulaže u poboljšanje uslova za rad svih novosadskih pozorišta. U Novosadskom pozorištu procenjeno je da je najprioritetnije obezbediti adekvatan klimatizacioni sistem, i završetkom ovih radova stvoriće se bolji ambijent i za publiku i za glumce – naglasio je gradonačelnik Pavličić.


Direktor Novosadskog pozorišta Laslo Šandor izrazio je zadovoljstvo što je Grad ove godine mnogo uložio u kulturu, i ocenio da će realizacijom ove investicije biti najzadovoljnija publika koja je u tom pozorištu, kako je rekao, sve brojnija.


- Od 1995. godine nije bilo ulaganja u Veliku salu Pozorišta mladih, a u proteklom periodu, dobro planirajući dinamiku investicionih aktivnosti, uspeli smo da uradimo dosta toga. Posebno je važno što je ovde rešen problem protivpožarne zaštite i što su se stekli adekvatni bezbednosni uslovi za rad ustanove. Vrednost ove investicije je preko 8 miliona dinara, a očekujem da će radovi biti završeni u dogovorenom roku – istakao je gradonačelnik Igor Pavličić.


Zoran Đerić rekao je da je, zahvaljujući podršci Grada, sređena Mala sala, i da će po završetku radova u Velikoj sali, zajedno sa građanima biti proslavljen značajan jubilej, odnosno 80 godina Pozorišta mladih. U Pozorištu mladih biće saniran drveni pod na Velikoj sceni, dovodna električna mreža do merne grupe i glavnog razvodnog ormara, a uspostaviće se nova instalisana snaga u Velikoj sali, u kojoj će biti sređeno i gledalište.


Novi Sad, 13. oktobar 2011. godine