Čitaj mi

URUČENE JUBILARNE PLAKETE NOVOSADSKIM SPORTSKIM VETERANIMA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je dodeli plaketa za jubileje 50, 40, 30 i 20 godina od ostvarenog vrhunskog rezultata na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima, na SPENS-u. Dodelu jubilarnih plaketa organizovala je Asocijacija sportskih veterana Novog Sada, a tom prilikom mu je uručena specijalna plaketa za poseban doprinos radu Asocijacije sportskih veterana i za afirmaciju novosadskog sporta.

- Novi Sad je grad sporta i kada je reč o sportu zaista imamo čime da se ponosimo. Ponosni smo na sve novosadske sportske legende koje su dali ogroman doprinos razvoju sporta. Zahvalni smo im, jer su godinama pronosili slavu našeg grada i države po svetu, a svojim bogatim znanjem i iskustvom podstakli su mlade generacije da se bave sportom i naučili ih važnosti sportskog načina života. Grad Novi Sad prepoznaje značaj ulaganja u sportske manifestacije i ubuduće će nastaviti da ulaže u sport, sa posebnim akcentom na naše veterane radi stvaranja uslova kako bi stečeno znanje i iskustvo pronosili i dalje - rekao je Ognjen Cvjetićanin i zahvalio na uručenom priznanju.

Platinasta plaketa za jubilej 50 godina za 2021. godinu uručena je Olgi Gere Pulić za osvojene srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u atletici 1962. i 1966. godine, Gizeli Farkaš za osvojenu srebrnu medalju na EP u atletici 1967. godine, Mariji Veger za osvojenu srebrnu medalju 1968. godine na EP u košarci, Stanki Stošić za srebrnu medalju  na EP u košarci 1968. godine, Ankici Bašić i Ireni Gal Molnar za osvojene srebrne medalje na EP u košarci 1970. godine.

Zlatne plakete za jubilej 40 godina dobili su Valerija Sabatka za osvojenu srebrnu medalju u streljašvu 1974 godine na Svetskom prvenstvu, Pavle Bajčetić za osvojenu srebrnu medalju u sambou 1974. godine, bokser Tadija Kačar za osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 1978. godine, Janoš Juhas za srebrnu medalju na prvenstvu u streljaštvu 1978. godine i Dragan Nišić za bronzanu medalju osvojenu 1979. godine na Evropskom prvenstvu.

Srebrnu plaketu za jubilej 30 godina dobili su karatista Zoran Todorović za osvojenu bronzanu medalju na EP 1992. godine i Aranka Binder za osvojenu srebrnu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Barseloni.
Specijalnu plaketu za poseban doprinos i podstrek radu Asocijacije na prezentaciji i afirmaciji tradicije sporta našeg grada dobio je i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta,  a za počasne članove porglašeni su bivši gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar odbrane i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Novi Sad, 2. decembar 2022. godine