Čitaj mi

URUČENA NAGRADA „MIROSLAV ANTIĆ“

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović i predstavnica Odbora "Antićevih dana" Sunčica Marković položili su vence na grob pesnika Miroslava Antića i spomen-bistu u Dunavskom parku. Oni su potom prisustvovali završnoj manifestaciji u Gradskoj kući na kojoj je svečano proglašena i uručena nagrada „Miroslav Antić“.

Nagrada „Miroslav Antić“ dodelјena je pesniku Marjanu Čakareviću za knjigu pesama "Jezik" u izdanju Kulturnog centra Novog Sada. Odluku je doneo stručni žiri koji su činili dr Draško Ređep, Ljilјana Šop i Dejan Matić. Ovo značajno priznanje su do sada dobili pesnici Dejan Matić, Đorđe D. Sibinović, Ljubivoje Ršumović, Oto Horvat, Stevan Tontić, Nikola Vujčić i Tomislav Marinković.

-Gradska uprava za kulturu će i dalјe nastaviti da podržava ovu manifestaciju, kao i sve kreativne i mlade lјude koji svojim radom i stvaralaštvom doprinose raznovrsnijem i sadržajnijem kulturnom životu Novog Sada- rekao je Vanja Vučenović.

Grad Novi Sad je u čast i slavu pesnika Miroslava Antića ustanovio „Antićeve dane“ kao kulturnu manifestaciju od posebnog značaja, koja se održala osmi put od 11. do 14. marta. Ove godine bila je posvećena jubileju - 50 godina od prvog izdanja najpoznatije zbirke pesama „Plavi čuperak“.

Novi Sad, 14. mart 2015. godine