Čitaj mi

ULICA КAROLJA SELEŠA POTPUNO INFRASTRUКTURNO OPREMLJENA

Nakon mnogo godina, stanovnici Ulice Кarolja Seleša, nedaleko od Bulevara vojvode Stepe na Novom naselju, dobili su asfaltni put, a ulicu je po okončanju radova obišao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Inače, izgradnju infrastrukture do sada su kočili nerešeni imovinsko-pravni odnosi, ali je taj problem uspešno okončan. Tim povodom, gradonačelnik je posetio i porodicu Jovetić koja živi u Ulici Кarolja Seleša i sa domaćinom Bogdanom razgovarao o tome koliko su im sada život i svakodnevno funkcionisanje olakšani. 

- Nije uvek pitanje vrednosti neke investicije, nego jednak odnos prema ljudima u svim delovima grada. Godinama su neki kvartovi na marginama, jer Grad, iako se trudi da svima izađe u susret, nekad naiđe na imovinsko-pravne prepreke. Ovo je primer uspešno rešenog izazova na tom polju, tako da danas stanovnici Ulice Кarolja Seleša imaju potpuno infrastrukturno opremljenu ulicu. Stanovnici ove ulice u MZ "Jugovićevo" su dugo čekali na asfalt. Oni su zajedno sa Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije, godinama bili u zajedničkoj borbi za pristojne uslove za život u njihovoj ulici. To su vredni ljudi, koji su došli u naš grad sa svih prostora bivše Jugoslavije, sticali imanja,  napravili svoj mir, a danas ovde stasavaju nove generacije. Važna nam je svaka ulica, ne samo glavne saobraćanije, a nastavljamo uporedo i sa velikim investicijama u Jugovićevu, kao što su nedavno izgrađeni stambeni kompleks za snage bezbednosti i sportski centar koji će krasiti ovaj deo grada - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Stanovnik Ulice Кarolja Seleša Bogdan Jovetić se u ime svih komšija zahvalio Gradu na naporima koje je učinio da im se obezbede pristojni uslovi za život i naglasio da su svi su prezadovoljni.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je radove na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture poverila firmi „Put-invest” koja je posao završila u predviđenom roku. Sada se na toj lokaciji umesto zemljanog puta nalazi nova dvosmerna saobraćajnica, duga 240 metara, izgrađena je pešačka staza sa jedne strane ulice, a oko stabala je uređen prostor. Umesto postojeće hidro-tehničke infrastrukture, koja je bila nelegalna i nedovoljnog kapaciteta, izgrađena je nova kanalizaciona i vodovodna mreža, rešen je problem odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina, a ulica je dobila i ledjavnu rasvetu.

Novi Sad, 6. jun 2021. godine