Čitaj mi

UKLANJANJE DEPONIJA I ČIŠĆENJE ROKOVOG POTOKA U PETROVARADINU

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković posetio je Mesnu zajednicu Petrovaradin gde je sa predsednikom Saveta Dušanom Popovićem razgovarao o aktuelnom stanju i aktivnostima u toj MZ.

Reč je o redovnom obilasku mesnih zajednica koje resorni član Gradskog veća sprovodi kako bi neposrednom komunikacijom što brže i lakše bila rešena goruća pitanja.

- Svim mesnim zajednicama pridajemo podjednak značaj. U prethodnom periodu u Petrovaradinu je, između ostalog, asfaltirano ili nasuto struganim asfaltom oko 8000 metara ulica i puteva. Radovi na pročišćavanju Rokovog potoka svakako su jedni od najvećih, i sprovode se preventivno, kako bi sprečili pojavu problema. Takođe je važno da pomenemo i aktivnosti na uklanjanju divljih deponija, kojih ima oko deset, a sa kojih je već odneto oko 1500 kubika smeća - istakao je član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i pozvao građane da koriste usluge JKP ''Čistoća'' i da otpad tretiraju na propisan način, kako se deponije više ne bi stvarale.

Do sada je izvršeno bagersko tarupiranje kosina obala Rokovog potoka na površini od 1 200 m2 i uklonjena je vegetacija na potezu do Sadova, a u toku su radovi na daljem krčenju rastinja do pruge za Beočin kao i na izmuljivanju uzvodno do Ulice Vuka Isakoviča.

Predsednik Saveta MZ Petrovaradin Dušan Popović zahavlio se predstavnicima Grada Novog Sada na odgovornom odnosu prema zahtevima građana Petrovaradina i izrazio uverenje da će se dobra i uspešna saradnja nastaviti.

Novi Sad, 18. novembar 2014. godine