Čitaj mi

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA NOVOG SADA PROSLAVILO 72. ROĐENDAN

Svečanost povodom obeležavanja 72. godišnjice postojanja Udruženja penzionera Grada Novog Sada održana je u Studiju M, a tom prilikom promovisana je monografija ''Udruženje penzionera Grada Novog Sada 1946 – 2016'' kao i sporazum o pobolјšanju materijalnog položaja korisnika penzija. Događaju su prisustvovali predstavnici Grada, Pokrajine, Republike, ustanova i organizacija sa kojima Udruženje sarađuje, ali i članovi pobratimskog udruženja penzionera iz Niša. Prisutne su pozdravili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i domaćin, predsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada Momo Čolaković.

- Komunikacija između Udruženja i Grada je odlična i zahvalјujem im se na svemu što su učinili dok su bili radno aktivni, ali i za pomoć i podršku koju su pružili državi Srbiji da prevaziđe najveće izazove vezane za finansijsku stabilnost. Najveća je njihova zasluga što se država oporavila i što ide napred, a obaveza nas mlađih je da negujemo međugeneracijsku solidarnost, i da pomognemo penzionerima da uživaju u trećem dobu. Na nama je da sačuvamo ono što nam je ostavlјeno i stvorimo nove vrednosti, jer samo tako možemo obezbediti sigurniju budućnost za sve. Zato otvaramo fabrike, privlačimo investicije i borimo se za nova radna mesta – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Potpredsednik Vlade RS Nebojša Stefanović rekao je da od penzionera može mnogo da se nauči, te da mladi ne smeju biti gordi pa da ne čuju reči onih koji su izgradili zemlјu.

- Penzionerima ne manjka energije i to se vidi na svakom koraku, jer su oni uklјučeni u društveni život. Želim da im se zahvalim za sve što su učinili, posebno učesnicima ratova koji su oslobodili zemlјu od raznih okupacija, ali i onima koji su se borili u miru za izgradnju bolnica, fabrika i puteva, i to u veoma teškim vremenima – naglasio je Stefanović i preneo Udruženju pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ističući da će se kontinuirano raditi na pobolјšanju njihovog društvenog i ekonomskog položaja.

Prema rečima Mome Čolakovića, Udruženje broji preko 25 000 članova, pruža preko 20 usluga, a godišnje usluži preko 40 000 korisnika penzija. Kako je istakao, zahvalјujući saradnji sa Gradom Novim Sadom kontinuirano se doprinosi pobolјšanju socijalnog i materijalnog položaja korisnika penzija, i to putem mera kao što su jeftiniji prevoz, organizovana pomoć i nega, besplatan boravak u banjama i drugo.

Novi Sad, 26. oktobar 2018. godine