Čitaj mi

Učestvujte u stvaranju budućih gradskih servisa putem WeLive Konkursa za izbor najbolje ideje za pametan Novi Sad - 2 Info Radionice u Startit Centru u Novom Sadu 21. novembra

Pozivamo  Novosađane da nam se pridruže na WeLive Info radionicama koje Grad Novi Sad organizuje sa JKP „Informatika“ i kompanijom DunavNet u okviru predstojećeg Konkursa za izbor najbolje ideje za unapređenje efikanosti javnih servisa na bazi otvorenih podataka putem mobilnih aplikacija.

Info radionice će se održati u ponedeljak, 21. novembra 2016. godine,  u prostorijama novootvorenog Startit Centra, ulica Mike Antića 2 (bivša zgrada „Vojvođanske banke“), prema sledećem rasporedu:

• 17:00 časova građani, predstavnici javne uprave
• 18:00 časova predstavnici IT sektora (MSP, developeri, programeri, dizajneri, freelanceri i sl), akademskih krugova

Podsećamo sve Novosađane da nije potrebno da poseduju posebno tehničko znanje kako bi učestvovali u Konkursu, potrebno je jedino da svoja opažanja o tome kako se gradski servisi u oblasti ekologije, saobraćaja, turizma ili kulture (indikativan spisak) mogu unaprediti, i/ili međusobno povezati, pretoče u ideju, koju će podneti putem platforme www.dev.welive.eu već od 28. novembra 2016. godine, kada je zakazano zvanično otvaranje Konkursa. Na Info radionici 21. novembra ćemo vam pokazati kako, o čemu se posebno mora voditi računa i šta će se vrednovati.

IT sektor  i akademski krugovi su važan deo  WeLive ekosistema na putu otvaranja državnih podataka u Republici Srbiji i pozivamo ih da nam se pridruže na Info radionici u Startit centru, jer ovo je jedna od bitnih inicijativa u cilju demonstracije vrednosti otvorenih podataka. Vaše ideje, a posebno sve razvijene aplikacije u Pilot fazi II WeLive projekta, predstavljaće kreativnu upotrebu otvorenih podataka u svrhu stvaranja nove vrednosti za građane, privredu i same državne institucije.

Hajde da zajedno otkrijemo vrednost koju otvoreni podaci mogu doneti našem i vašem poslovanju – kroz efikasniji rad, uključivanje javnosti, jačanje sopstvenih kapaciteta i stvaranje prostora za inovacije i preduzetništvo!

Novosađani, dođite u Startit centar 21. novembra i postanite deo WeLive tima za pametan grad!