Čitaj mi

U NOVOM SADU POČELA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA STUDENATA MEDICINE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju „Međunarodne studentske konferencije – IMSCNS 2022“ koja je namenjena studentima Medicinskog fakulteta i mladim lekarima. Cilj konferencije je edukacija budućih zdravstvenih radnika u oblastima medicine, stomatologije i farmacije.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je naš grad domaćin konferencije studenata medicine i što je ponovo postao mesto susreta studenata, budućih lekara i eminentnih predavača iz SAD i Srbije. Ova trodnevna konferencija je od izuzetnog značaja za sve mlade ljude koji su odlučili da medicina bude njihov životni poziv i sjajna prilika da unaprede svoja znanja iz medicine i medicinskih disciplina, ali i mnoge druge veštine. Grad Novi Sad je grad mladih i nastaviće da podržava događaje koje imaju za cilj afirmiciju i promociju pravih vrednosti kao što su znanje, stučnost i humanost koja je i suština lekarskog poziva – rekao je Ognjen Cvjetićanin i svim učesnicima konferencije poželeo prijatan boravak u gradu i da iz njega ponesu najlepše uspomene i novostečena znanja.

Predsednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta i mladih zdravstvenih radnika Novog Sada Miloš Bugarčić je u ime organizatora rekao da se konferencija održava u hotelu „Šeraton“ do 13. novembra 2022. godine.

- Na konferenciji učestvuje 300 studenata koji će tokom tri dana imati priliku da prošire svoja znanja iz medicinskih nauka, koje ne bi mogli da steknu na fakultetu, a koja će im pomoći u budućoj karijeri. Takođe su značajna i predavanja gostujućih profesora koji dolaze sa univerzitetskih klinika i centara širom Sjedinjenih Američkih Država - rekao je Miloš Bugarčić.

Novi Sad, 9. novembar 2022. godine