Čitaj mi

TURNIR "TROFEJ NOVOG SADA" U SPORTSKOM MAČEVANJU

 

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar otvorio je jubilarni 10. "Trofej Novog Sada" u sportskom mačevanju. Turnir organizuje Mačevalački klub "Vojvodina", a održava se 3. i 4. maja 2014. u Novom Sadu, u sportskoj sali OŠ "Prva vojvođanska brigada".

Subota je rezervisana za turnir u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji u disciplinama floret i mač, a u nedelju će se održati seniorski turnir u disciplinama floret, mač i sablja. Turnir je međunarodnog karaktera, a takođe će se bodovati za rang listu Mačevalačkog saveza Srbije.

- Ponosni smo što je Novi Sad domaćin ovako značajnom takmičenju i što ima klub koji razvija i popularizuje jedan od najstarijih olimpijskih sportova. Grad Novi Sad prepoznaje i podržava inicijative koje su korisne za društvo, a omasovljavanje i promocija sporta je svakako jedna od njih. Svim takmičarima želim mnogo uspeha na predstojećem turniru, a gostima prijatan boravak u Novom Sadu – istakao je Predrag Svilar.

Turnir je organizovan u saradnji sa Upravom za sport i omladinu Grada Novog Sada i Mačevalačkim savezom Srbije.

Mačevalački Klub „Vojvodina“ poseduje posebne programe rada u skladu sa evropskim modelima za decu, takmičare i rekreativce, a trenutno broji 35 aktivnih članova, u svim starosnim kategorijama (pioniri, kadeti, juniori, seniori i veterani).

Klub već u svojoj trećoj sezoni postojanja može da se prepozna na mapi srpskog mačevanja kao jedan od četiri kluba sa najbrojnijim članstvom i najuspešnijim takmičarskim kadrom.  Sarađuje sa Mačevalačkim savezom Srbije, od koga ima punu podršku za realizaciju svojih ideja da na području Novog Sada razvija i popularizuje sportsko mačevanje do nivoa srpskog, ali i regionalnog centra ovog olimpijskog sporta.

Novi Sad, 3. maj 2014. godine