Čitaj mi

TALENTOVANA PAVLINA SA GRADONAČELNIKOM ĐURIĆEM UOČI NOVOSADSKOG KONCERTA

Večeras, u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni Jovan Đorđević, biće održan humanitarni koncert Pavline Radovanović. Tim povodom, gradonačelnik je ugostio talentovanu devojčicu iz Orahovca u Gradskoj kući koja je interpretator kosovskih i narodnih pesama, a koja kroz svoj rad prikuplјa novac za Kosovo i Metohiju. Tako će i večeras prikuplјena sredstva biti namenjena za oslikavanje i rekonstrukciju hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu.

Gradonačelnik Đurić je pohvalio njen talenat i istakao da su od Pavlininog neverovatno lepog glasa, još lepši njeni humani gestovi i lјubav prema otadžbini. Oni su razgovarali o njenom nastupu u Moskvi, 9. maja na Danu pobede, kao i o nedavno održanim solističkim koncertima tradicionalnih pesama, u Beogradu i Banjaluci.

Pavlina je istakla da joj je ovo drugi nastup ove godine u Novom Sadu i da se tu oseća kao da je u svojoj drugoj kući, kao i to da se nada da će svojim pesmama i emocijom ponovo dopreti do srca Novosađana, pripovedajući priču o svom narodu i Kosovu.

Pavlina će u pozorištu nastupiti uz pratnju Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Vojvodine, a specijalni gosti su grupa „Beogradski sindikat“, Kulturno-umetničko društvo „Vila“ i hor Kulturno-umetničkog društva „Svetozar Marković“.

Novi Sad, 10. novembar 2022. godine