Čitaj mi

SVEČANO OTVORENI MEĐUNARODNI JESENJI SAJMOVI U NOVOM SADU

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom otvaranju Međunarodnih jesenjih sajmova koji će na Novosadskom sajmu trajati od 2. do 6. oktobra. Prisutnima su se na ceremoniji otvaranja obratili i generalni direktor Novosadskog sajma dr Dragan Lukač, kao i proslavlјena sportistkinja Ivana Španović kojoj je ove godine pripala čast da svečano otvori tu sajamsku manifestaciju.

- Sajam je mesto direktnog sučelјavanja ponude i potražnje, mesto otkrivanja novih proizvoda, upoznavanja konkurencije, mesto za promociju. Sve to znači da ga karakteriše izuzetan socijalni i ekonomski značaj. LORIST je veliki brend Novog Sada i Srbije, a njegov istorijat i tradicija su međunarodno prepoznatlјivi. U zajedničkom je interesu svih nas da radimo na dalјem unapređenju privrednih grana koje se ovde promovišu, a koje igraju značajnu ulogu u kreiranju novih radnih mesta i stvaranju novog kapitala – rekao je gradonačelnik i dodao da se nada da će kroz kapije LORIST-a proći veliki broj građana.

Generalni direktor Novosadskog sajma dr Dragan Lukač rekao je da očekuje da će svi posetioci videti ono što ranije nisu videli, da će se svi lepo osećati, a da će izlagači imati i dobar komercijalni uspeh. Atletičarka i rekorderka Ivana Španović na svečanoj ceremoniji otvaranja sajmova „LORIST“, turizma i konjarstva i sersana je u svom obraćanju napomenula kako Novosadski sajam, uz Grad i Pokrajinu, pomaže da sportisti realizuju sve svoje aktivnosti i poželela svima prijatan boravak u Novom Sadu.

Od srede do nedelјe biće upriličen 46. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta LORIST, u okviru kojeg se održavaju i 3. Međunarodni sajam šumarstva, 22. Međunarodni sajam EKO SVET, 20. Međunarodni sajam hortikulture, 46. Međunarodni sajam turizma i 4. Međunarodni sajam konjarstva i sersana.

Novi Sad, 2. oktobar 2013. godine