Čitaj mi

SVEČANO OTVARANJE 5. PETROVARADIN FORTRESS BIКE FEST-A

 

Nedelja, 18. septembar 2022. godine
12.30 časova
Petrovaradinska tvrđava, ispred Akademije umetnosti

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovaće otvaranju jedine međunarodne UCI biciklističke trke ove godine u Srbiji, ujedno i kvalifikacione trke za Olimpijske igre u Parizu, koja će biti održana na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Peti „Petrovaradin fortress bike fest“ okupiće najbolje bicikliste iz Srbije, regiona i evropskih država kao što su Švajcarska, Italija, Belgija i Norveška. Start prve trke je u 11.30 časova za mlađe kategorije, a glavna trka dana je zakazana za 13.00 časova kod Akademije umetnosti. Trka se vozi u prvoj kategoriji Svetske biciklističke federacije UCI, a za Кup Srbije, trka je kvalifikaciona u okviru ciklusa Pariz 2024 Olimpijskih igara.

Organizator trke je  Biciklistički klub Novi Sad, a kako je najavljeno, očekuje se oko 250 takmičara iz Srbije, regiona i sveta. Glavni pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada. Ulaz na trku je besplatan, te su svi Novosađani i njihovi gosti dobrodošli na Petrovaradinsku tvrđavu.

Novi Sad, 16. septembar 2022. godine