Čitaj mi

SVE ZIMSKE SLUŽBE NA TERENU 24 SATA

Na sastanku Gradskog štaba zimske službe koji je održan u Gradskoj kući konstatovano je  da su zimske službe gradskih preduzeća, odnosno JKP ''Gradsko zelenilo'', JKP ''Čistoća'', JKP ''Parking servis'' i JKP ''Put'' konstantno na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom.

Na teritoriji Grada Novog Sada, sneg neprekidno pada 24 sata, što je uobičajeno za ovo doba godine, i do sada je napadalo 35 centimetara snežnog pokrivača.

U gradu su angažovani svi raspoloživi kapaciteti i mehanizacija u cilju održavanja redovnog funkcionisanja grada, i nadležne službe su u stalnoj komunikaciji i sinhronizovanom delovanju. Saobraćajnice se čiste redovno prema prioritetu, javni gradski prevoz odvija po predviđenom režimu, i zdravstvene ustanove funkcionišu uobičajeno.

-Zahvaljujući novoj mehanizaciji koju je kupio Grad Novi Sad, nema zastoja u funkcionisanju gradskih službi. To je odgovorna politika koju će Grad nastaviti da vodi i u buduće. Sve službe su spremno dočekale padavine, 24 sata su na terenu i intezivno rade. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda sneg će i dalje padati u toku dana, ali zimske službe će raditi non-stop, bez odmora kako bismo obezbedili nesmetano odvijanje života u gradu- rekao je član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković.

Novi Sad, 15. decembar 2018. godine