Čitaj mi

STIVEN SIGAL POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa poznatim američkim glumcem Stivenom Sigalom koji je ovogodišnji laureat nagrade za dobročinstvo i humanitarni rad Fondacije "Braća Karić" i u poseti je Srbiji kao ambasador Fondacije "Umetnost, sloboda, snaga".

Gradonačelnik je Stivenu Sigalu, kao i Simonu de Kariću koji je došao u ime Fondacije zajedno sa njim u Novi Sad, poželeo srdačnu dobrodošlicu. Sigal je na sastanku u Gradskoj kući rekao da mu je veliko zadovolјstvo što je u Novom Sadu, jer je u prethodnoj poseti Srbiji izrazio posebnu želјu da ga poseti.

Nakon prijema, gradonačelnik se sa Sigalom uputio u šetnju Zmaj Jovinom ulicom kojom su došli do Trga Republike. Tu su zajedno sa decom okitili jelku visine 10 metara, koja će krasiti trg tokom novogodišnjih praznika.

- Danas je naš grad  posetio veliki glumac, a još veći čovek, istaknuti prijatelј naše države i naroda. Zahvalan sam što je u vrlo zauzetom rasporedu našao vremena da poseti Novi Sad i što brojni mališani i naši sugrađani imaju priliku da vide tako poznatog glumca uz čije mnogobrojne akcione filmove smo odrastali. Gospodin Sigal je angažovan na mnogo polјa, pa je tako često zanemarena njegova aktivnost na humanitarnom planu. On je veliki humanitarac na mnogim polјima i predstavlјa ličnost na koju najmlađi, pa i svi mi možemo da se ugledamo. Zahvalјujemo mu što je posetu Novom Sadu iskoristio za druženje sa najmlađim Novosađanima. On je proveo vreme sa mališanima na lepom, uređenom Trgu Republike, gde smo zajedno ukrasili novogodišnju jelku -rekao je gradonačelnik i naglasio da su napravlјeni načelni dogovori za Sigalov povratak u Novi Sad na leto kada bi se Novosađanima predstavio kao muzičar.

Glumac je proveo malo vremena sa mališanima, popričao i fotografisao se sa njima uz nezaobilazno davanje autograma. Sigal, koji je majstor borilačkih veština i muzičar, rekao je da se nada povratku u Novi Sad u letnjim mesecima. 

- Hvala svima na toplom dočeku u ovom prelepom gradu. Novi Sad krasi impozantna istorija i lepa arhitektura, kao i srdačni lјudi, a ja se nadam svom povratku u grad na leto. Radujem se predstavlјanju publici na koncertima, ali i druženju i opuštanju sa Novosađanima - rekao je Sigal.

Novi Sad, 28. decembar 2015. godine