Čitaj mi

SMANJENJE CENE GREJANJA I TOPLE POTROŠNE VODE

Na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića na predstojećoj sednici Skupštine Grada Novog Sada biće predloženo smanjenje prodajnih cena proizvodnje i isporuke toplote za grejanje i za toplu potrošnu vodu za stambene i poslovne potrošače.

Predlogom Odluke o izmenama Programa poslovanja JKP ''Novosadska toplana'' predviđeno je da cena grejanja za potrošače u stambenim jedinicama i poslovnim objektima bude niža za 5,77 odsto, a za toplu potrošnu vodu 6,15 odsto.

- Smanjenje cene grejanja i tople potrošne vode jedan je od dokaza da JKP ''Novosadska toplana'' vodi odgovornu i ozbiljnu poslovnu politiku, u interesu svih građana Novog Sada. Javna i javno komunalana preduzeća čiji je Grad osnivač moraju biti u službi opšteg interesa, i ponuditi najkvalitetnije usluge pod najpovoljnijim uslovima. Od preporoda javnog sektora u mnogome zavisi standard svih građana, i zato odlučni nastavljamo da preduzimamo mere racionalizacije i unapređivanja funkcionisanja gradskih preduzeća. JKP ''Novosadska toplana'' treba da posluži kao primer drugima da državno preduzeće ne mora biti gubitaš, već da ima važnu ulogu u razvoju vitalnih sistema grada – istakao je tim povodom gradonačelnik Miloš Vučević i izrazio zadovoljstvo što ozbiljna politika Grada prema JP i JKP pokazuje očigledne rezultate na dobrobit Novosađana.

Novi Sad, 24. mart 2016. godine