Čitaj mi

SASTANAK PREDSTAVNIKA KINESKE FIRME ZA PROIZVODNJU AUTOBUSA I PREDSTAVNIKA NEOBUS AD U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović primili su delegaciju kineske firme Jutong koja se bavi proizvodnjom autobusa, a koju čine Čarls Hvang, Lui Ksiafei i Žang Žemin, kao i predsednika Upravnog odbora  NEOBUS AD Zorana Kijca.
Na sastanku se razgovaralo o restruktuiranju novosadske fabrike autobusa i saradnji sa kineskim gigantom u toj oblasti. Predstavnici Jutong industrijske grupacije izvestili su gradonačelnika da Jutong Bus predstavlјa osnovu grupacije, prostire se na 1,12 miliona m2, i danas slovi za tehnološki najsavremeniji i najnapredniji centar za proizvodnju autobusa na svetu.

Kako je ocenio gradonačelnik Miloš Vučević revitalizacija privrede je prioritetan zadatak ove gradske vlasti, tako da će Grad zajedno sa JGSP pružiti neophodnu podršku da se uspostavi saradnja između NEOBUS AD i kineskog Jutonga.

- Cilј nam je da srpske fabrike i kompanije dožive preko potrebnu reorganizaciju, da se malim koracima krene u rešavanje dugogodišnjih problema, i da se našoj privredi vrati stari sjaj. Bez uspešne privrede nema razvoja i napretka, odnosno to je preduslov za pobolјšanje životnog standarda svih građana - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević. 

Kako je rečeno na sastanku plan je da nakon reorganizacije NEOBUS AD između te novosadske firme i Jutonga bude potpisano Pismo o namerama kako bi zvanično počela saradnja, a očekuje se da to usledi 2014. godine. Saradnja bi podrazumevala da kineska firma isporučuje NEOBUS-u delove, a da se ovde sklapaju autobusi, koji bi koristili  dizel, gas i hibridni pogon.

Novi Sad, 18. april 2013. godine