Čitaj mi

SASTANAK GRADONAČELNIKA SA PREDSTAVNICIMA GRADOVA I OPŠTINA IZ BOSNE I HERCEGOVINE

Sreda, 23. maj 2018. godine

14.00 časova
Gradska kuća, Svečana sala
Trg slobode br. 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastaće se u Gradskoj kući sa učesnicima studijske posete iz gradova i opština Bosne i Hercegovine koji u Srbiji borave od 22. do 24. maja.

Naime, CRS-ov projekat „RAST“ (Restoring Accountability and Supporting Transformation) u saradnji sa NALED-om organizuje studijsku posetu, između ostalih gradova, i Novom Sadu za gradonačelnike i koordinatore za LER iz deset BFC SEE opština i gradova (Bijelјina, Trebinje, Doboj, Laktaši, Gradiška, Gradačac, Zenica, Posušje, Jablanica i Novi Grad Sarajevo), kao i za predstavnike nadležnih ministarstava i partnerskih institucija iz Bosne i Hercegovine.

Cilј studijske posete je razmena iskustava i dobre prakse u pogledu upravlјanja aktivnostima lokalnog ekonomskog razvoja – privlačenje investicija, jačanje javno-privatnog dijaloga, upravlјanje investicionim potencijalima/lokacijama.

Tom prilikom predviđeno je da se partneri iz regiona sastanu sa predstavnicima relevantnih institucija i ministarstava, kao i da se upoznaju sa pozitivnim modelima proaktivnih lokalnih samouprava u pogledu privlačenja investicija i saradnje sa privredom.

Novi Sad, 22. maj 2018. godine