Čitaj mi

SARADNJA NOVOG SADA I SLOVENAČKIH GRADOVA

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski sastali su se u Gradskoj kući sa savetnikom slovenačkog ministra za dijasporu Marjanom Cukrovim i predstavnicima društva Slovenaca ''Kredarica'' Novi Sad.

Tom prilikom razgovarali su o unapređivanju saradnje Novog Sada i slovenačkih gradova, kao i o predstojećim manifestacijama ''Dani slovenske pismenosti'' i ''Dani slovenačke kulture, privrede i turizma u Novom Sadu''.

Kako je naglasio Marjan Cukrov, ideja njihovog resornog ministarstva je da se na jesen u Sloveniji organizuje susret gradonačelnika gradova podunavske regije, koji imaju mnogo zajedničkih karakteristika ali i problema, kako bi razmenili iskustva i razmotrili mogućnosti udruživanja u projektima sa kojima bi konkurisali za sredstva iz Evropske Unije.

Na sastanku je ocenjeno da je pored, kulturne i turističke, izuzetno važna privredna saradnja, i da je potrebno podržati povezivanje privrednih subjekta iz Slovenije i Novog Sada.

Takođe dogovoreno je da će društvo Slovenaca ''Kredarica'' uzeti učešće u manifestaciji ''Dani slovenske pismenosti'' koja će biti održana u drugoj polovini maja u Novom Sadu.

Novi Sad, 10. mart 2015. godine